Loading Events

Julmarknad med Kafé och Glögg

Date
Dec 18th - Dec 19th
Time
17:00 - 19:30
Location
Jakobsbergsgatan 22
Price
Free

Kom till vår JULMARKNAD och köp dina julklappar till förmån för Amref Flying Doctors hälsoprojekt i Afrika. Ta en kopp kaffe och/eller glögg. Till försäljning finns:
Handgjorda ljus
Afrikanskt hantverk
Handgjorda smycken
Hudvårdsprodukter
Lotteri med fina priser
Kaffe & Glögg
Hembakat fikabröd
Kaffemuggar och kuddar
Du får även ett Gåvocertifikat som visar att du genom ditt köp av våra produkter stödjer Amref.

 

Vad är Amref Flying Doctors?
Amref Flying Doctors arbetar för bättre hälsa i Afrika. Amref är en afrikansk hälsoorganisation med högkvarter i Nairobi, Kenya, med fokus på förebyggande hälsovård och utbildning av lokal sjukvårdspersonal.

Inom vilka områden arbetar Amref Flying Doctors?
Amref Flying Doctors har flera fokusområden: HIV, Tuberkulos, Malaria, Mödravård, Barnhälsovård, Utbildning, Vatten och Sanitet samt förebyggande hälsovård. Vi arbetar långsiktigt och med specifika satsningar, som projektet att utbilda 15,000 barnmorskor i Afrika söder om Sahara. Detta är en del av FNs utvecklingsmål att mödradödligheten i världen ska ha reducerats till mindre än 70 av 100,000 födslar vid slutet av 2030.

När och var grundades Amref Flying Doctors?
Amref Flying Doctors grundades 1957 i Kenya av tre kirurger; Michael Wood, Archibald McIndoe and Tom Rees. Iniativet togs av Michael Wood, som under mottot “Om de sjuka inte kan komma till doktorn, så måste doktorn komma till folket” tog sitt flyg och själv flög till de som behövde läkarvård.

Hur länge har ni varit aktiva i Sverige?
Amref Flying Doctors är en Afrikansk organisation med insamlingsverksamhet i många länder inom Europa och Nord Amerika. Verksamheten i Sverige startade 1976, då under namnet Amref Sweden.
 
Vad gör er annorlunda än andra insamlingsorganisationer?

Amref Flying Doctors är en afrikansk organisation, med huvudkontor i Nairobi, Kenya och är den ledande hälsoorganisationen i Afrika. 97% av våra anställda kommer från Afrika. Vi arbetar tillsammans med befolkningen i Afrika på alla nivåer i samhället – från gräsrotsnivå till kommuner och ministerier. På så sätt erbjuder vi långsiktiga afrikanska lösningar på afrikanska problem.

See other Events